Amersfoort laagste leegstand cijferGemeente Amersfoort is weer goed in het nieuws. Onlangs is er een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat Amersfoort procentueel gezien een lage winkelleegstand  heeft in vergelijking met andere steden in Nederland. Dit is de conclusie van de schrijvers van de rapportage "Sprekende Cijfers Winkelmarkten 2016".
In Amersfoort staat circa 6,9% van de winkelpanden leeg. Amersfoort komt hiermee direct onder de gemeente Zwolle uit die op  nummer 1 staat qua winkelleegstand. (leegstandpercentage van 6,2%).

Ten opzichte van juli 2015 is het winkelaanbod in Amersfoort circa 8 % gedaald. Het totale aanbod voor 2016 komt uit op 4.550.

Na een jaar van veel faillissementen bij traditionele winkelketens staat in Nederland circa 8,3% van alle winkelpanden nog leeg.
Het te huur staande aanbod van winkelruimte in het kernwinkelgebied van de vier grote steden is daarentegen aanzienlijk gedaald.

Winkels in de Amersfoortse binnenstad

In de Amersfoortse binnenstad zijn veel nieuwe winkeliers en winkelconcepten neergestreken wat de aanblik van de verschillende winkelstraten positief heeft gewijzigd. Amersfoort is en blijft een gezellige winkelstad. Bent u ondernemer en zoekt u winkelruimte, klik hier voor ons aanbod.

Bron: Sprekende Cijfers Winkelmarkten


 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring