Terug naar de resultaten
kantoorruimte te huur in Amersfoort, beschikbaar via ReBM bedrijfsmakelaardij.

Utrechtseweg 174

3818 ES Amersfoort
Vraagprijs € 495.000,- k.k. Verkocht

Omschrijving

Te koop: monumentale watertoren op zichtlocatie in Amersfoort aan de Utrechtseweg 174! “De watertoren” is een herkenbaar rijksmonument; nabij het Berghotel en Bergpaviljoen. Het is gelegen op het hoogste punt van de "Amersfoortse berg". Met zijn 17 meter hoogte en een diameter van 14 meter en zijn unieke vorm is de watertoren van Amersfoort een unieke locatie voor uw bedrijf. Bel gerust voor een...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 304 m² In units vanaf 304 m² Aantal lagen 2
Lees meer

Omschrijving

Te koop: monumentale watertoren op zichtlocatie in Amersfoort aan de Utrechtseweg 174!

“De watertoren” is een herkenbaar rijksmonument; nabij het Berghotel en Bergpaviljoen. Het is gelegen op het hoogste punt van de "Amersfoortse berg".
Met zijn 17 meter hoogte en een diameter van 14 meter en zijn unieke vorm is de watertoren van Amersfoort een unieke locatie voor uw bedrijf. Bel gerust voor een vrijblijvende bezichtiging om de watertoren van Amersfoort van dichtbij te kunnen bekijken.

Als ‘landmark’ heeft deze watertoren stedenbouwkundige waarde! In opdracht van het Gemeente Waterleiding Bedrijf is de watertoren in 1912 ontwikkeld om de druk in het waterleidingnet op peil te houden. Omdat het pand op een relatief hoog punt werd gebouwd (44 m boven NAP) ontbrak de noodzaak om een hoge toren te ontwerpen, vandaar de vrij zeldzame vorm, een lage cilinder. Kortom de watertoren is qua architectuur- en cultuur historisch van waarde. De authentieke elementen, de karakteristieke buitenkant en het interieur (inclusief watertank) moeten behouden blijven omdat het een rijksmonument betreft. Het gebouw zou uitgebreid kunnen worden met een lift, zie onze schetsen in de fotopresentatie en de film op ons kanaal op youtube. (youtu.be/TjusJQiRRWg).

Aanpassingen door huidige eigenaar:
- een 14 tal ramenzijn terug aangebracht, welke in de jaren 30 van de vorige eeuw waren dichtgemetseld
- glasvezel is tot voor het pand aangelegd (nog niet naar binnen gebracht)
- enkele bomen voor het pand zijn gekapt om meer zicht op de toren vanaf de weg te krijgen

Zoekt u een beleggingsobject? Neem gerust contact met ons op.
Wij willen benadrukken dat horeca niet mogelijk is.

Locatie
De Utrechtseweg is één van de belangrijkste uit- en invalswegen van en naar het historische en gezellige centrum van Amersfoort én naar de rijksweg A28 Utrecht- Zwolle. De watertoren is gelegen in de groene wijk Bergkwartier. Met het openbaarvervoer is het goed bereikbaar; diverse bushaltes bevinden zich binnen een straal van 500 meter.

Vloeroppervlak
Het totale vloeroppervlak bedraagt circa 304 m².
Begane grond ca. 154 m²
1e verdieping ca. 150 m²
Het object is niet conform NEN 2580 gemeten.

Bestemming:
De huidige bestemming is bedrijfsruimte. Gemeente Amersfoort heeft aangegeven medewerking te zullen verlenen aan het wijzigen van de bestemming.
Indien u interesse is gewekt en u wilt weten wat er exact mogelijk is, adviseren wij u uw plannen voor te leggen aan de gemeente Amersfoort. Zij kunnen u informeren over de mogelijke vergunningen t.b.v. de watertoren.

Opleveringsniveau
In huidige staat v.v. gas, water en elektra in de meterkast.

Parkeergelegenheid
Op eigen terrein is parkeren voor zeker 8 auto's mogelijk.

Energielabel
Er is geen energielabelplicht omdat het een rijksmonument betreft.

Vraagprijs
De vraagprijs bedraagt € 495.000,- k.k.

Bezichtigingen
Het pand kan op afspraak via ons kantoor worden bezichtigd op vrijdag 7 september tussen 10 en 13 uur.

Bieding
Het staat een gegadigde vrij om een bieding op het perceel uit te brengen n.a.v. de bezichtiging. Hiervoor hebben wij uw N.A.W. gegevens nodig en de eventuele voorbehouden.

Onderzoek verkoper
In het kader van de wet Wwft accepteert gegadigde dat verkoper dan wel haar adviseurs in het kader van het verkooptraject en gedurende het verkooptraject onderzoek verricht(eN) naar de integriteit en gedrag van de gegadigde. Dit onderzoek geschiedt aan de hand van openbare gegevens. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze privacyverklaring op onze website.

Aanvaarding
In overleg.

Kadastrale gegevens
Gemeente Amersfoort
Sectie F
Nummer 2830

Erfdienstbaarheden / kwalitatieve verplichtingen
Er zijn geen erfdienstbaarheden, kwalitatieve bedingen en/of bijzondere verplichtingen met betrekking tot het verkochte bekend.

Bepalingen rond het recht van opstal
Het recht van opstal houdt in: Het recht tot het aanleggen, in eigendom hebben, gebruiken, inspecteren, herstellen en in stand houden, vervangen en verwijderen van kabels en leidingen. Voor verdere informatie kunt u ons kantoor raadplegen.

Garantiestelling
Bankgarantie of waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom.

BTW
Er is geen BTW verschuldigd.

Goedkeuring
Verkoop vindt plaats onder voorbehoud van gunning door verkoper.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 495.000,- kosten koper Aanvaarding direct BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1912 Bouwjaar toelichting in opdracht van Gemeente Waterleidingbedrijf Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 304 m² Perceeloppervlakte 833 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. niet overdekt 8 parkeerplaats(en) Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen In units vanaf 304 m² Locatie Woonomgeving Locatie toelichting wijk Bergkwartier-Amersfoort Zuid Aantal lagen 2 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Onderhoud binnen goed, uitstekend Onderhoud binnen toel. Volledige renovatie Onderhoud buiten goed, uitstekend Onderhoud buiten toel. Volledige renovatie Afstand tot snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m Afstand tot N.S. station op 1000 m tot 1500 m Afstand tot winkelvoorz. op 500 m tot 1000 m
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
304 m²
In units vanaf
304 m²
Aantal verdiepingen
2
Route van naar Utrechtseweg 174, 3818 ES Amersfoort
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.